Green World of Projectchair

Duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid;

Om een goede balans te creeren vanuit onze werkzaamheden tussen mens, milieu en economie hebben we gekozen om onderstaande uitgangspunten te hanteren.  

De productie werkt met groene energie en is, indien mogelijk, zelf voorzienend in het energiegebruik tijdens het productie proces. Er wordt gebruik gemaakt van zon energie en wind energie. 

De productie is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd

Al onze producten voldoen minimaal aan de gestelde EN 1335 normering voor ergonomie conform de Europese richtlijnen die voor de landen binnen de EU geldig zijn.  

De producten die we leveren zijn voor minimaal 95% recyclebaar. We hebben gekozen voor producten met een lange levensduur, al onze producten hebben een standaard fabrieksgarantie van minimaal 5 jaar. De levensduur die men mag verwachten van de producten die we voeren is bij toepasselijk gebruik  c.a.10-15 jaar. 

Het ontwerp en productieproces is erop gericht om producten te maken die uit minder onderdelen bestaan met de kwaliteitseis van een lange levensduur. Door deze keuze wordt er efficient en bewust met minder grondstoffen gewerkt. En dat draagt weer bij aan minder belasting op het milieu. 

Transport is voor ons van groot belang bij onze werkzaamheden, we hebben bewust ervoor gekozen om onze producten vanuit Azie per trein te laten transporteren. Dit draagt bij aan veel minder schadelijke CO2 uitstoot in vergelijk met vliegtuig of containerschip. 

In ons werkgebied (voornamelijk Benelux) maken we gebruik van partijen die ondersteunen met transport. Deze partijen werken met transportmiddelen die voldoen aan de laatste / strengste milieu eisen van dit moment. 

De producten zijn verpakt in dubbelwandige kartonnen dozen. Gemaakt van 100% gerecycled karton. Wij zorgen vanuit onze faciliteit voor het recyclen van het karton op diverse manieren. We werken samen met 2 sportverenigingen die wij voorzien van te recyclen karton. Hierdoor kunnen we de lokale verenigingen helpen met extra inkomsten en zijn wij er verzekerd van dat het karton weer wordt gerecycled. 

De kunststoffen die gebruikt worden bij het verpakken, voornamelijk folies, worden apart verwerkt en periodiek opgehaald door een recyclinig bedrijf die deze folies op een milieu vriendelijke wijze kan verwerken. 


Contact